TOGEMden Siirtte günde 20 aileye yardım

TOGEMden Siirtte günde 20 aileye yardım


SİİRT (A.A) - Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), Siirt birimince günde ihtiyaç sahibi 20 aileye yardım yapılıyor.
     Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı olarak il merkezinde faaliyet gösteren birime başvuru sayısının her geçen gün arttığını, yardımları düzenli ve seri bir şekilde gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini söyledi.
     Gelen yardımların parça parça barkotlandığını ve dağıtımın barkot sistemi üzerinden yapıldığını ifade eden Memduhoğlu, şöyle dedi:
     Birimimize başvuru sayısı her geçen gün artıyor. Daha önceleri günlük başvuru 10-15 iken bu sayı son zamanlarda 20-25lere ulaştı. Son iki ayda yapılan başvuru sayısı 625i buldu. Bunlardan 300ünün incelenmesi tamamlanarak gerekli kayıtlar yapıldı ve yardımlar evlerine ulaştırıldı. Başvuruları aldıktan sonra gerekli incelemenin ardından kişinin durumu uygunsa birimimizde hazırlanan yardım malzemeleri özel minibüsümüzle evine götürülüyor. Dolayısıyla birimimize gelen her parça yardımın kime gittiğini rahatlıkla belirleyebiliyoruz. Ev eşyasından giyim ve kırtasiye ile kitaba kadar her türlü yardımı yapıyoruz.
     Memduhoğlu, Siirtte ana okullarının yaygınlaşması için de çaba harcadıklarını ifade ederek, bugüne kadar kurulan üç ana okulunun eğitim ve öğretime açıldığını, merkezde yapımı tamamlanan dördüncü ana okulunun da 8 Martta Siirte gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber TOGEMden Siirtte günde 20 aileye yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER