Tohma Kanyonunda onarım çalışması başladı

Tohma Kanyonunda onarım çalışması başladı


MALATYA (A.A) - Darende ilçesindeki Tohma Kanyonunda yenileme çalışmaları başladı.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kanyondaki çalışmaları yerinde inceledi. Aktaş, yapılan çalışmayla daha önce dinlenme alanları da oluşturulan kanyonun sadece yürüyüş amaçlı olarak kullanılması amacıyla bir dizi yenileme gerçekleştirildiğini belirtti.
     İnsanların doğayla baş başa kaldığı güzel bir ortam olan kanyondaki yürüyüş yollarındaki ahşapların tamamen yenileceğini ifade eden Aktaş, Pergolaların sayısı azaltılarak bir dizi düzenleme yapılıyor. Yürüyüş alanlarının daha sağlam, kullanışlı olması için çevredeki doğal yapıya uygun malzemeler kullanılacaktır dedi.
     İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği kanyonun eşsiz güzelliklere sahip olduğunu belirten Aktaş, Malatya Valisi Ulvi Saranın destekleriyle ödenek tahsis edilen alandaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.
     Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği Tohma Kanyonu Rehabilite ve Alt Yapı Yenileme Projesi kapsamında Darende Kaymakamlığınca yürütülen çalışmanın yaklaşık 85 bin liraya mal olacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tohma Kanyonunda onarım çalışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER