TOKİnin Çeşmede yapmayı planladığı toplu konut

TOKİnin Çeşmede yapmayı planladığı toplu konut -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Çeşmenin sorunu ilçede 2-3 ay turizm olmasıdır. Çeşmede bu dönemde çalışanlar için konut yapmak o konutta oturacaklara da Çeşmeye de iyilik


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Çeşmede yapmayı planladığı toplu konutların Çeşme ve İzmir turizmi açısından olumsuz etki meydana getirebileceğini savundu.
     Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1/25.000lik Çevre Düzen Planında yaptığı revizyon ile Çeşmenin Reisdere Mahallesinde TOKİnin 4 kata kadar toplu konut yapmak için harekete geçtiğini belirtti.
     Ekrem Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bildiğimiz ve incelediğimiz kadarıyla Çeşme ilçesinde yerleşime açılan hiç bir bölgede böylesi bir yoğunluk bulunmuyor. Zemin dahil en fazla iki katlık konutlar yapılıyor. Revizyon planda önerilen yapı yoğunluğu ve niteliği Çeşmenin özgün kimliği, yörenin coğrafi ve ekolojik yapısı ile örtüşmüyor. Ayrık nizamda bahçeler içerisinde düşük yoğunluğa sahip konutların olduğu bir mevkide dört katlı apartman yapılmasının şehircilik ve mimarlık kriterlerine de uymadığı düşünüyoruz.
     İzmir ve Türkiyede turizm denilince akla Çeşme gelir. Son yıllarda da Çeşmede turizm açısından büyük atılım var. Odamız da Çeşmenin turizmdeki başarısının bir vizyon dahilinde artarak devam etmesini sağlamak adına Çeşme Yarımadasındaki turizm alanların planlaması, doğal SİT derecelerinin değişmesi, Çeşme merkez sahil düzenlemesi gibi her konuyu yakinen takip etmektedir. Bu kapsamda söz konusu revizyon plan ile Çeşmenin doğal ve mevcut yapı dokusunun zarar göreceğini düşünüyoruz. Çeşmenin sorunu ilçede 2-3 ay turizm olmasıdır. Çeşmede bu dönemde çalışanlar için konut yapmak o konutta oturacaklara da Çeşmeye de iyilik olmaz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber TOKİnin Çeşmede yapmayı planladığı toplu konut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER