TOKİ sakinleri yeşil alanlarının daralmasını istemiyor

TOKİ sakinleri yeşil alanlarının daralmasını istemiyor


KONYA (A.A) - Yazır TOKİ Konutlarında oturan bazı vatandaşlar, belediyenin yaptığı yeni düzenlemeyle yeşil alanlarının daralmasını istemiyor.
     Avukat Hüseyin Karayel ve komşuları, gazetecilere yaptıkları açıklamada, TOKİden evlerini, özellikle binaların yeşil alana bakan 1. Gruptan aldıklarını söyledi.
     Şimdi ise söz konuşu yeşil alandan yol geçirildiğini, aynı alana market, okul gibi sosyal tesislerin de yapılacağını öğrendiklerini anlatan Karayel, Toplu konutlarda yeşil alan artması beklenirken mevcut yeşil alanın azalmasını kabul etmiyoruz. Eğer sosyal alan yapılacaksa, çevredeki binlerce dekarlık üzerinde ot bile bitmeyen arsalar istimlak edilip oraya yapılsın diye konuştu.
     Selçuklu Belediyesi yetkilileri ise söz konusu yerden yol geçmesi ya da sosyal tesis inşaatı olarak kullanılması faaliyetlerinin İmar Planına harfiyen uygun olduğunu, bunun dışında bir talebin yerine getirilmesinin kanunsuz olacağını belirtti.
     Belediye yetkilileri, İmar Planında değişikliğe gidilmesinin ise çok zor ve uzun zaman alan bir süreç olduğunu vurguladı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TOKİ sakinleri yeşil alanlarının daralmasını istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER