Topbaş, Brezilyada

Topbaş, Brezilyada -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Topbaş: -Sürdürülebilir kalkınma için kültürel boyutu ihmal edemeyiz


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sürdürülebilir kalkınma için kültürel boyutu ihmal edemeyiz dedi.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı da olan Topbaşın Brezilyadaki Rio+20 Zirvesi öncesinde düzenlenen Kültür Komitesi paneline katıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Rio de Janerio Belediyesi Kültür Danışmanı Emilio Kalilin yönettiği panelde konuşma yaptığı belirtilen Topbaşın, şehirlerde güçlü kültürel altyapının ekonomik gelişmeye ivme kazandırdığını söylediği ifade edildi.
     Topbaşın, konuşmasında kalkınmanın kültür boyutuna dikkati çekerek, Sürdürülebilir kalkınma için kültürel boyutu ihmal edemeyiz dediği belirtilen açıklamada, Topbaşın kültürü, sürdürülebilir kalkınmanın dördüncü ayağı olarak teşvik ettiklerini söylediği kaydedildi.
    
     Muhabir: Lale Bildirici / Nurhan Çorlu
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Topbaş, Brezilyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER