Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları 3. Paylaşım

Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları 3. Paylaşım toplantısı


AKSARAY (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığınca 1999 yılında hayata geçirilen Toplam Kalite Yönetimi Projesi kapsamında Aksarayda 2013 yılı eğitim kurumları ve ekipler kategorisinde dereceye giren okul ve kurumlara ödülleri düzenlenen törenle verildi.
     Aksaray Valisi Selami Altınok, Kültür Merkezindeki programda, eğitimdeki temel gayenin sade bir anlatımla memleketine milletine faydalı olan, geçmiş değerlerini geleceğin çağdaş anlayışı ile bütünleştiren, Atatürkün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine varma noktasındaki amacını kaybetmemiş güzel bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Konuşmasında sadece okuryazar noktasında değil çağı yakalayan, çağdaş eğitim alan bilgi teknolojilerini iyi kullanabilen, anne babasının fersah fersah sollamış genç nesiller yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.
     Eğitim ordusunun bütün neferleri ile beraber, gençleri geleceğe daha iyi hazırlayabilmenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Altınok, Okullarda arzu ettiğimiz kaliteyi tam manasıyla yakalayamamış olabiliriz. Ancak öğretmenlerimizin anne babaların özel gayretleri yeniden bir heyecan yaratma noktasında herkese bir görev düşüyor dedi.
     Okul yöneticilerinin ve eğitimcilerin yeniden silkelenmesini istediklerini belirten Altınok, şunları kaydetti:
     Her türlü olumsuz şartlara rağmen öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için neler yapabiliriz, artı ne yapabiliriz bunun gayretini göstermeliyiz. Toplam kalite dediğimiz ortak akılla daha iyi nasıl yakalayabiliriz bunun mücadelesini vermeliyiz. Aksarayın coğrafi konumu, elindeki imkanları değerlendirildiğinde eğitimde iyi noktada arzu edilen noktada olmadığımız en büyük tespitimiz. Daha iyiyi nasıl yakalayabilirizin mücadelesini vermeliyiz. Bunu bir görev anlayışı ile değil memlekete millete bir borç olarak olarak değerlendirirsek daha iyi noktalara geliriz. Öğretmenliğin kutsallığından bahsetmeye gerek yok bunu hepimiz biliyoruz. Hayatın temelinin eğitim olduğunu biliyoruz. Lütfen sabah 8, akşam 5 anlayışı ile çalışmayalım.
     Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri de eğitimde iyi uygulamaların tespit edilmesi, değerlendirilmesi ve ödüllendirilerek yaygınlaştırılmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Toplam Kalite Yönetimi için müracaat eden, yapılan saha ziyaretleri ve raporların değerlendirilmesi sonucu dereceye giren okullara ve ekiplere plaket ve hediyeleri verildi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları 3. Paylaşım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER