Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Hatay Diş Hekimleri Odası yöneticileri Vali Lekesizi ziyaret etti


HATAY (A.A) - Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, 22-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısı ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi makamında ziyaret etti.
     Vali Lekesiz, kabulde Başkan Çolaktan, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aldı.
     Ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal farkındalık ve bilincin ne yazık ki istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Lekesiz, şu ifadeleri kullandı:
     Haftanın dolu dolu geçmesinde büyük yarar var. Eğitime çocuklarımızdan başlamakta da büyük yarar var. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, çocuklarımızın öğütten çok örneğe ihtiyacı var. Bu anlamda anne ve babalar lütfen ağız ve diş sağlığının beden sağlığı için başlangıç olduğunu, ağız ve diş sağlığı yoksa bedende hemen her türlü rahatsızlığın ortaya çıkma riskinin çok yüksek olduğunu çocuklarına anlatsınlar, anlatmakla kalmayıp kendi uygulamaları ile de bunu çocuklarına göstersinler. Unutmamalı ki, tedbir tedaviden ucuzdur. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz.
     Çolak ise, Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında 11 ilde, 4 bin 274 çocuğa 4 yıl süreyle ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi.
     Hatayda da proje kapsamında bin çocuğa 12 yaşına gelene kadar ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim verileceğini belirten Çolak, çocukların yanı sıra öğretmenlere de diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak okullarda da dişlerini fırçalamalarının teşvik edileceğini kaydetti.
     Vali Lekesiz konuyla ilgili olarak çalışmalarından dolayı oda başkanı ve yönetimine teşekkür ederek, Valilik olarak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
     Bu arada Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Çolak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güveni de hafta etkinlikleri kapsamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER