Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi

Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi -Çorlu Kaymakamı Doğan: -TYÇP projesi kapsamında, Tekirdağ genelindeki devlet kurumlarında işe yerleştirileceklerin büyük bölümü Çorludan olacak


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Tekirdağ genelinde kamu kurumlarında işe yerleştirileceklerin önemli bir bölümünün Çorludan olacağını bildirdi.
     Doğan, Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Hıdırağa Mahallesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, TYÇP programı çerçevesinde Tekirdağ genelinde, kamu kurumlarına görevlendirilecek olan 42 kişiden 28inin Çorlu merkezi ile belde ve köylerinde istihdam edileceğini söyledi.
     İşe yerleştirmelerin Roman vatandaşların yaşadığı Hıdırağa Mahallesinden seçilmesine öncelik vereceklerini belirten Doğan, Romanların, iş güç sahibi olması için bu projeden yararlanmasını istiyoruz. Devlet kurumlarında iş sahibi olacak 28 bayan arıyoruz. Bu kişiler tespit edilince işe yerleştirilecekler. TYÇP projesi kapsamında, Tekirdağ genelindeki devlet kurumlarında işe yerleştirileceklerin büyük bölümü Çorludan olacak diye konuştu.
     Doğan, kentsel dönüşüm projesinin ülke genelinde hayata geçirilen bir çalışma olduğunu belirterek, şunları aktardı:
     Şu anda ortada net bir şey yok. Sadece proje dahilinde araştırma ve değerlendirme yapıyoruz. Mahallede kaç hane var, kaç kişinin yeri tapulu, tapusuz olan yerlerde kaç kişi oturuyor ve toplam kaç kişi ikamet ediyor. Bunlara bakıyoruz. Bununla beraber dernek başkanımızla birlikte kentsel dönüşüm için belirlenen yerlerde incelemeler yapıyoruz.
     Doğan, tespit edilen ve uygun görülen yerler ile ilgili ön çalışma yaptıklarını da kaydetti.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER