Toprak yapılarına göre yetiştirilecek ürünler belirlenecek

Toprak yapılarına göre yetiştirilecek ürünler belirlenecek -Burdurda 15 köyde toprak yapılarına elverişli ürünler belirlenerek, bu alanda üretim yapılması sağlanacak


BURDUR (A.A) - Burdurda 15 köyde toprak yapılarına elverişli ürünler belirlenerek, bu alanda üretim yapılmasının sağlanacağı bildirildi.
     Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toprak yapısına uygun ürünlerin yetiştirilmesi konusunda 15 köyde çalışma başlattıklarını söyledi.
     Tarım danışmanları tarafından köylerde araştırma yapıldığını ve toprak yapılarının belirlendiğini anlatan Dallı, buna göre iki köyde mısır ile biber üretiminin kararlaştırıldığını ve üretime başlanıldığını kaydetti. Diğer köylerde ise araştırma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Dallı, çalışmaların ardından belirlenecek ürünün köy halkı tarafından yetiştirileceğini bildirdi.
     İlk yıl deneme çalışmalarının gerçekleştirileceğini, verim alındığı takdirde uygulamaya devam edileceğini ifade eden Dallı, Amacımız bir köyü o ürün ile özdeşleştirmek ve toprak yapısına göre elverişli ürünü yetiştirmek diye konuştu.
     Dallı ayrıca, köylerde istihdam edilen tarım danışmanlarının çiftçilere yetiştiricilik, budama, gübreleme, kimyasal ilaçlama konularında bilgiler verdiklerini ve bilinçli çiftçilerin yetiştirilmesi yönünde de eğitim çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Toprak yapılarına göre yetiştirilecek ürünler belirlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER