Toroslarda yaz temizliği sürüyor

Toroslarda yaz temizliği sürüyor


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, park ve yeşil alanlar ile sosyal tesislerde başlatığı bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, bir yandan ilçeye yeni park ve yeşil alanlar kazandırırken, diğer yandan mevcut park ve yeşil alanlarda düzenleme ve revizyon çalışması yaptıklarını belirtti.
     Mevsim nedeniyle parkların yoğun şekilde kullanıldığını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:
     İlçemizi daha modern bir konuma getirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ağaçlar budanıyor, oyun grupları onarılıyor veya yenileriyle değiştiriliyor. Çimler biçilirken, mevsimlik çiçekler dikiliyor. Mahalle bazındaki çalışmalarda ise kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçlar ile mevsimlik çiçeklerin bakımı yapılıyor.
     Torosları yeşil alan konusunda öne çıkan bir ilçe statüsüne kavuşturduklarını vurgulayan tuna, açıklamasında, şöyle devam etti:
     İlçemizdeki 56 olan park sayısını 124e, 108 bin metrekare olan yeşil alan miktarını da 650 bin metrekareye yükselterek, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2.58 metrekareye çıkardık. Hedefimiz, yeşil alan miktarını öncelikle bir milyon metrekareye ulaştırmak.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Toroslarda yaz temizliği sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER