Tosyada 2 bin 254 öğrenciye süt

Tosyada 2 bin 254 öğrenciye süt dağıtıldı


KASTAMONU (A.A) - Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen, Okul Sütü Projesikapsamında, Kastamonunun Tosya ilçesinde 2 bin 254 öğrenciye süt dağıtıldı.
     Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, ana sınıfı ve ilkokullarda başlatılan Okul Sütü Projesi kapsamında Yavuz Selim İlkokulunda Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gümüş, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Mesut Şeker ile öğrencilere süt dağıttı.
     Süt dağıtımı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Türköz, Okul Sütü Projesinin çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak için yapıldığını belirterek, İlçe genelinde ana sınıfı ve ilkokullarda eğitim gören toplam 2 bin 534 öğrencimizden velilerin talebi ile 2 bin 254 öğrenciye Okul Sütü Projesi kapsamında bugün süt dağıtımı yapıldı. Geri kalan 280 öğrencimize ise velilerin talebi olmadığı için süt dağıtımı gerçekleşmedi dedi.
     Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ilçede süt dağıtımın gerçekleşeceğini ifade eden Türköz, konuşmasına şöyle devam etti:
     Geçen sene, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sütü Projesi bu sene ikinci dönem itibariyle tekrar başladı. Biz de bugün bu güzel okulumuzda hem öğrencilerimize beraber olmak hem de onlara süt dağıtmak istedik. Bu projenin, çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz de gördüğünüz gibi bu işten çok büyük zevk alıyorlar. Çocuklarımız belki sabahları o uyku sersemliği ile kahvaltılarını yapamıyorlar, belki canları istemiyor ve sağlıklı beslenmekten geri kalıyorlar. O yüzden okuldaki bu kalsiyum ve protein takviyesi çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine ve dolayısıyla eğitim hayatına da olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosyada 2 bin 254 öğrenciye süt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER