Tosyada 73 yaşında Kuran

Tosyada 73 yaşında Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesinde müftülüğün açtığı kursa katılan 73 yaşındaki Emine Özcan, Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi.
     Tosya Müftülüğünün Kargı Mahallesinde açtığı Muammer Bardak Kuran Kursunda 4 ayda Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen 73 yaşındaki Emine Özcan, gençliğinde Kuran okumayı çok istemesine rağmen imkan olmadığı için öğrenemediğini söyledi.
     Bugün Kuran-ı Kerim öğrenme imkanlarının çok fazla olduğunu ifade eden Özcan,73 yaşıma kadar Kuran-ı Kerim okumayı öğrenemedim. Bunun ezikliğini her zaman içimde taşıdım. Ahir vaktimde mahallemizde açılan kurslar bana mutluluk ve yaşama sevinci verdi. Müftülüğümüzün açtığı Kuran-ı Kerim kursuna hiç aralıksız devam ediyorum. Bana kursta hocalarımız ve diğer arkadaşlarım çok yardımcı oluyorlar. Ben de azmettim evde de çalışarak 4 ayda Kuran-ı Kerim okumayı öğrendim. Allah bu kursu açanlardan razı olsun. Kadın ve erkek Kuran-ı Kerim bilmeyenlere buradan seslenmek istiyorum. Yaşınız kaç olursa olsun, kendinizi bırakmayın ve bu kurslara gelin dedi.
     Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz ise kursun amacının Kuran-ı Kerimin düzgün okumayı öğretmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     70 yaşını aşkın teyzelerimiz de bugün Kuran-ı Kerim okumayı öğreniyorlar. Kursiyerlerimiz, zamanında Kuran-ı Kerim okumayı çeşitli nedenlerden dolayı öğrenememişler. Çocukluğunda fırsatı kaçırmışlar. Allah devletten razı olsun şimdi tüm imkanları seferber etmiş durumda. Yaş seviyesine bakmadan genç yaşlı demeden okutuyoruz. O kaçırmış oldukları güzel fırsatları şimdi yakalamış oldular. Ahir ömürlerini değerlendirmek suretiyle Allahın kelamını ehil ellerden öğreniyorlar. Sağ olsunlar var olsunlar. Onların bu şevki bizim de şevkimizi artırıyor. Hoca hanımların da şevkini artırıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosyada 73 yaşında Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER