Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken:

Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken: -Havaların ısınması, çiftçileri yaz aylarında zor durumda bırakacak


KASTAMONU (A.A) - Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, havaların ısınması ve yazdan kalan günlerin çiftçileri yaz aylarında zor durumda bırakacağını kaydetti.
     Akdiken, yaptığı açıklamada, havaların sıcak gitmesi nedeniyle meydana gelen kuraklık yüzünden birkaç yıldır çiftçilerin zor durumda kaldığını ifade ederek, Kışın ortasında havaların ısınması ve kış mevsiminin şimdiye kadar yaşanamaması, çiftçilerimizi önümüzdeki yaz, tarım sulama suyu konusunda sıkıntı çekeceklerini düşündürdüğü için korkutmaya başladı. İnşallah, Allah korkularımızı boşa çıkartır ve biz kullarına bereketli yağışlar nasip ederek bizleri sıkıntına bırakmaz diye konuştu.
     İlçe genelinde yapılan çiftçilik ve hayvancılığın büyük bir kesim için önemli gelir kaynağı olduğunu kaydeden Akdiken, şöyle devam etti:
     Geçen yıl çiftçilerimiz, kuraklık nedeniyle ürün kaybına uğradı ve verim yüzde ellinin altına düştü. Bu verim düşüklüğü çiftçilerimizi çok zor durumda bıraktı. Geçen yıl tarımda istediği verimi alamayan çiftçilerimiz, buna bağlı olarak yaptığı hayvancılıkta da zarar etti.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER