Trabzonda Bosna Hersek gecesi

Trabzonda Bosna Hersek gecesi -Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Kültürel etkinliklerimizle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz -Eski Bosna Hersek Kültür Bakanı Gunic: Türkiye ile Bosna Hersek çok büyük dost


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kültürel etkinlerle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini belirtti.
     Trabzon Belediyesi tarafından Zağnos Vadisinde düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Ramazan etkinliklerinde bu akşam Bosna Gecesi etkinliği düzenlendi.
     Geceye Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
     Etkinliklik kapsamında konuşan Gümrükçüoğlu, Bosna Hersekin medeni dünyanın gözü önünde büyük bir zulüm gördüğünü ifade ederek, Bosnada medeni dünyanın önünde Müslümanlar adeta katledildi dedi.
     Trabzonda düzenledikleri etkinlikler kapsamında bu geceyi Bosna Gecesi olarak kabul ettiklerini de vurgulayan Gümrükçüoğlu, Kültürel etkinliklerimizle tüm dünyaya, barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz diye konuştu.
     Gecede konuşan eski Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek Kültür Bakanı Vehid Gunic ise Trabzonun çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Trabzonun hem insanları hem kendi çok güzel. Bosna Herkes, Türkiyeden sonra dünyanın en güzel topraklarına sahip. Türkiye ile Bosna Hersek çok büyük dost ülkeler. Bosna ve Türklerin bir çok ortak şarkıları ve türküleri var sadece dilleri farklı. Bundan sonra Trabzonda daha çok geleceğiz.
     Konuşmalardan sonra Sevdalinka Grubuna ait 9 kişi tarafından kısa bir konser verildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Trabzonda Bosna Hersek gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER