Trabzonda dolmuş ücretlerine zam yapılması

Trabzonda dolmuş ücretlerine zam yapılması -Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak zamları protesto eden üniversite öğrencilerini makamında kabul etti


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak dolmuşlara yapılan zamları protesto eden üniversite öğrencilerini makamında kabul etti.
     KTÜ Öğrenci Kolektifine üye bir grup üniversite öğrencisi, belediye başkanlığı önünde toplanarak dolmuş zamları durdurulsun yazılı pankart açtı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Nergis Dikici, şehir içi dolmuş fiyatlarının 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 75 kuruşa çıkarılacağını iddia ederek, Belediye ve valilik onayından sonra en geç bir hafta içerisinde uygulamaya geçecek olan yeni zamlı tarife biz üniversitelilerin ve Trabzon halkının onayından geçmeyecektir. Önceki yıllarda da çeşitli aralıklarla dolmuşlara yapılmak istenen zamlar üniversitelilerin tepkileriyle karşılaşmıştı. Şehrin bütün hatlarında öğrenci tarifesi geçerliyken ne hikmetse üniversitemizde çalışan hatlarda biz üniversiteliler öğrenci olarak kabul edilmiyor diye konuştu.
     Açıklamanın ardından randevu talebinde bulundukları Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlunun makamında giderek görüşen öğrenciler sorunlarını aktardı.
     Öğrencileri kabulü sonrasında basın açıklamasında bulunan Gümrükçüoğlu ise kentte sivil ve belediyeye ait olmak üzere iki farklı taşımacılık sisteminin bulunduğunu, belediye olarak 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da halk otobüslerine herhangi bir zam yapmayacaklarını bildirdi.
     Zam konusuyla ilgili görüşlerini dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Sivil dolmuşçuların taşımacılığıyla ilgili Şoförler ve Otomobilciler Odasının talep ettiği ve ardından da Esnaf ve Sanatkarlar Odasının onaylayarak yürürlüğe koymak için verdiği zamla ilgili bir durum var. Bu anlamda öğrencilerimizin görüşlerini ve sorunlarını dinledik. Trabzon bugün 53 bin öğrenci ile adeta ilim ve irfan yuvası halinde. Öğrencilerimizin taşımacılığında Trabzon Belediyesi otobüslerinde bir kuruş bile zam yapılmamıştır. Yine 2013 yılında bir kuruş zam yapılmayacağını açıklamak istiyorum. Bu çerçevede biz öğrencilerimizi 2012 yılında ne ücrete taşıyorsak 2013 yılında da bu böyle olacak.
     Gümrükçüoğlu, dolmuşlarda zamlı tarifenin uygulamaya konulabilmesi için karar verecek son mercinin Trabzon Valiliği olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda dolmuş ücretlerine zam yapılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER