Trabzonda yabancılara gayrimenkul satışı

Trabzonda yabancılara gayrimenkul satışı -Vali Kızılcık: "Arap misafirlerimizin bize yılda bıraktıkları paranın 120 milyon dolar olduğunu düşünüyorum"


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Arap misafirlerimizin bize yılda bıraktıkları paranın 120 milyon dolar olduğunu düşünüyorum" dedi.
     Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapora göre, 6302 sayılı kanun çerçevesinde 2012 yılı ile 2013 yılının nisan ayı sonuna kadar yabancı uyruklu 246 kişi Trabzonda gayrimenkul edindi. Suudi Arabistan ve İran Azerileri ayrıca, yaklaşık 400 konut almak için sözleşme imzaladı.
     Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, küresel ısınma dolayısıyla dünyada yaşanan iklim değişikliği, Trabzondaki güvenli huzur ortamı ile yurt içi ve yurt dışında yapılan tanıtım faaliyetlerinin, kente olan ilgiyi artırdığını ifade etti.
     Bunun sonucu olarak gelen yabancı turist sayısında artışın devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
     "Bu artışın, gelecek yıllarda da devam edeceğini, Orta Doğu ülkelerinden gelenler bazında daha fazla olacağını tahmin ediyorum. Trabzona gelen Arap turist sayısı, binler seviyesinden 2012 yılı sonu itibariyle 60 bin 177ye yükseldi. Bu rakamları verirken özellikle minimum tuttuk ki bir hata yapmayalım. Bunun çok daha yukarılarda olması da muhtemeldir. Arap misafirlerimizin bize yılda bıraktıkları paranın 120 milyon dolar olduğunu düşünüyorum."
     Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher ise Suudi Arabistan uyruklu 12 kişinin Trabzonda, toplam 18 gayrimenkul edindiğini söyledi.
     Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Azerbaycan, Gürcistan İsveç, İngiltere, Hollanda, Almanya gibi ülke vatandaşlarının da Trabzondan gayrimenkul edindiğinin görüldüğünü ifade eden Cevher, "Yaptığımız araştırmalara göre, 400 civarında konutun Suudi Arabistan ve İran Azerilerine satışı için sözleşmeler yapıldığı, inşaatların bitiminde ise satışının yapılacağı belirtilmektedir. Trabzonda 3-5 yıl içinde gayrimenkul satışında trendin 5 bin civarında olacağı tahmin edilmektedir. Önemli olan şehrimizin bu değişim ve dönüşüme hazır olmasıdır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda yabancılara gayrimenkul satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER