Trabzonda zincirli eylem

Trabzonda zincirli eylem -Meydan Parkında toplanan bir grup hayvansever, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısına tepki göstermek için kendilerini zincirledi


TRABZON (A.A) - Trabzonda toplanan bir grup hayvansever, Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısına tepki göstermek için kendilerini zincirledi.
     Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) üyesi bir grup, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin TBMMye sunulan tasarıya tepki göstermek amacıyla Meydan Parkındaki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.
     Kanlı savaşa hayır yazılı pankart açan ve üzerlerine katliama seyirci kalmayın, dikkat insan çıkabilir yazılı tişörtler giyinen ve aynı yazıların bulunduğu dövizleri taşıyan grup, kendilerini birbirlerine zincirledi.
     Elleri birbirine zincirli iki kadının ölü izlenimi oluşturmak için için yere yattığı olayda, hayvan hakları gönüllüsü Yaprak Kadakaloğlu, grup adına açıklama yaptı.
     Tasarıya tepki gösteren Kadakaloğlu, tasarıyla sokaklarda yaşayan bütün hayvanların cins ve ırk ayırmaksızın toplanarak doğal yaşam parklarına kapatılacağını savunarak, hayvan barınaklarının kötü şartlarda olduğunu öne sürdü.
     Kadakaloğlu, bu tasarının yanı sıra hayvanların iş yerlerinde satılmasına da karşı çıktıklarını vurgulayarak, söz konusu tasarının maddelerinin yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini söyledi.
     Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Trabzonda zincirli eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER