Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çömlekçi

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiyenin dev kentsel dönüşümlerinden biridir


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin Türkiyenin dev kentsel dönüşümlerinden biri olduğunu söyledi.
     Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede aralarında Trabzonun da bulunduğu bazı şehirlerin büyükşehir belediyesi haline getirildiğini anımsatarak, Trabzon büyükşehir olduktan sonra bizler şimdiye kadar nasıl hizmet ediyorsak bundan sonra da aynı anlayışla hizmet etmeyi sürdüreceğiz dedi.
     Trabzona doğalgaz verilmesi çalışmalarına 2009 yılında başlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, Doğalgaz konusunda hedefin gerisinde kaldık. Doğalgazın tüm Trabzonda kullanılmasının 2015 sonuna sarkabileceği düşüncesindeyiz diye konuştu.
     Türkiyenin en büyük botanik parkını Trabzona kazandırmayı planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Çamobada bulunan askeri alanın gerekli mutabakatların sağlanmasının ardından buranın botanik parkı yapılması çalışmalarına başlanacaktır. Singapurda gördüğümüz bir örneği 1 yıl içinde bu şehre kazandırmayı planlıyoruz dedi.
     Ortahisar Kentsel Yenileme Projesinin, dünyada örnek gösterilecek bir proje olacağını belirten Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi kentsel dönüşümleri bitirildiğinde iki tarihi sur, arasındaki Ortahisar ile kompleks oluşturulacak. Bu aslında tarihe not düşülmesi gereken ve dünyada örnek gösterilebilecek bir kompleksin oluşmasını sağlayacaktır diye konuştu.
     Gümrükçüoğlu, Çömlekçideki kentsel dönüşüm projesi ile sosyal problemlerin ortadan kalkacağını ifade ederek, Bu proje Türkiyenin dev kentsel dönüşümlerinden biridir. Bu dev proje sadece Tanjant Yolunun altındaki bölümüyle 503 milyon liralık kamulaştırma bedelinin ve buna ilave edilmiş olan Esentepe, Sezai Uzay ve Kaymaklı Mahallesinin bir kısmı ile yıllara yayılmış olarak adım adım gerçekleştirilecek dedi.
     Karşıyaka Vadisi düzenleme projesi için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son öngörüleri ile 2013 yılı hedefimizde Karşıyaka Vadisinin düzenlemesi vardır. Projeleri ve hazırlıkları tamamlanmış durumdadır. Sahilde 750 bin metrekare alanı içeren yeni bir dolgu çalışması var. Proje çalışmaları devam ediyor. Gerekli yasal izinlerin alınması ile vatandaşların sahilden daha çok yararlanmalarını sağlayacak bu projenin yapımına başlanacak. İtfaiye ile eski lunapark arasında kalan alanın yeniden düzenlenmesi çalışmaları da tamamlanmaktadır. Bizler bu çalışmaları Trabzonumuzun siz değerli ticaret ve sanayi erbapları ve halkımız ile birlikte yaptık. Bundan sonra da aynı gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanın bu 5 yılın sonunda her şey çok daha güzel olacak.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çömlekçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER