Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakmak için çalışıyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakmak için çalıştıklarını söyledi.
     Gümrükçüoğlu, mühendislik dalında faaliyet gösteren oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Trabzonu geleceğe taşıyacak 61 proje ve gündeme alınan diğer projeleri değerlendirdi.
     Yapılan ve yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla Trabzonun çehresinin değişmeye başladığını ifade eden Gümrükçüoğlu, Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projelerinin tamamlanması, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Akyazı Spor Kompleksi projelerinin bitirilmesi ile Trabzonun panoramasının değiştiğini belirtti.
     Sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine her zaman ihtiyacı olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakmak için çalışıyoruz. Sizin görüş ve önerileri bize yol gösterici oluyor. Tarih ve uygarlık kenti Trabzonu gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.
     Sahildeki yürüyüş yolunun vatandaşların sahille buluşmasını sağladığını ancak tek başına yeterli olmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
     Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planlıyoruz. Birinci bölgede 138 bin 344 metrekare, ikinci bölgede 494 bin 231 metrekare, üçüncü bölgede ise 129 bin 544 metrekarelik dolgu alanı var. Bu projede rüzgar yönleri de hesap edilerek çok estetik bir çalışma yapıldı. Plajlar da oluşturuldu. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış rıhtımlarda insanlarımızın oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Yıldızlı ve Akyazıdaki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak.
     Toplantıda görüş ve önerilerini dile getiren oda başkanları, Trabzona yaptığı katkılardan dolayı Gümrükçüoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER