Trabzon Belediye Meclisi Toplantısı yapıldı

Trabzon Belediye Meclisi Toplantısı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.
     Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Trabzonun büyükşehir olması ile ilgili yasa tasarısının 6 Ekim itibariyle TBMMnin genel kuruluna geldiğini belirterek, Bu tarihi şehir uzun yıllardır büyükşehir olma hayali kuruyordu. Trabzonun büyükşehir olması için emeği geçen bütün siyasilere şükranlarımızı sunuyoruz dedi.
     Ekim ayı içerisinde Beşikdüzü ve Araklı ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen su baskınlarına kısa süre içerisinde müdahale ederek söz konusu ilçelerde hayatın normale dönmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi olarak kentin ve bölgenin tümüne hizmet getirebilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.
     Gümrükçüoğlu, 2009 yılından beri Trabzon Belediyesinin makine parkına 120 araç ve iş makinesi kattıklarını kaydederek, Bunun için 20 milyon 600 bin lira harcadık. Trabzon Belediyesi olarak büyükşehire hazırız. Bu şehri dünyanın en yaşanılabilir kenti haline getirmek için büyük adımlarımızı atmayı sürdürüyoruz dedi.
     Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin başladığını ve etap etap yapılacak dev projede vatandaşlarla görüşmelere başlandığını dile getiren Gümrükçüoğlu, Trabzonda 2011 yılında yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının anısını yaşatmak amacıyla 30 bin metrekare alanda EYOF 2011 Spor Hatıra Parkının yapımının büyük bir hızla sürdürüldüğünü kaydetti.
     İkinci El Oto Galericileri Sitesinin yapımının Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile TOKinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılması planlanan 226 konutun yapım çalışmaların da başladığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Meclisi Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER