Trabzon Milletvekili Aydın:

Trabzon Milletvekili Aydın: -(Balyoz Planı davası) Teferruatlı bilgi sahibi değilim ama aldığım bilgiye göre verilmiş cezalar çok ağır. Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum -(Genel Başkanlık adaylığı) Kaybedersem ağabeyim k


NEVŞEHİR (A.A) - MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan adayı Koray Aydın, Balyoz Planı davası ile ilgili olarak, Teferruatlı bilgi sahibi değilim ama aldığım bilgiye göre verilmiş cezalar çok ağır. Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum dedi.
     MHPnin 4 Kasımda yapılacak 10. Olağan Kongresinde Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan Aydın, partisinin Nevşehir İl Teşkilatını ziyareti sırasında Acıgöl ilçesinde karşılanarak, konvoy eşliğinde il merkezine geldi.
     MHP Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Aydın, burada İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ve partililerce karşılandı.
     Aydın, gazetecilerin Balyoz Planı davasındaki kararlarla ilgili soruları yanıtlayarak, ayak üstü bilgi aldığını, teferruatlı bilgi sahibi olmadığını ama verilen cezaları çok ağır bulduğunu söyledi.
     Davada özellikle Engin Alanın berat edeceğini düşündüğünü, verilen cezaları çok bulduğunu yineleyen Aydın, şunları kaydetti:
     Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum. En azından beraat edeceklerini düşünüyordum. Dolayısıyla cezaya neden olan kararı da okumak lazım. Bakalım neye dayandırmışlar, ne söylemişler, valla böyle bir cezayı vermenin altını doldurmak çok zor. Nasıl doldururlar, nasıl yazarlar bilmiyorum. Herhalde generallere müebbet vermişler. Çok ağır kararlar. Şaşırdığımı söyleyebilirim. Temyiz aşaması var, dolayısıyla temyiz aşamasında bunu daha sağlıklı değerlendirileceğini düşünüyorum. Ben temyizden bu karalar döner diye düşünüyorum. Çünkü tartışma programlarında izlediğim kadarıyla zaten usulden bunu bozma nedeni olabilecek onlarca neden var. Az çok yargıtay aşamalarını bilen bir siyasetçi olarak söylüyorum, yani belki usulden belki esastan olabilir bunun bozulup geri gelebileceğini tahmin ediyorum.
    
     -Kaybedersem ağabeyim kazandı derim-
    
     Genel Başkanlık adaylığı sürecini de değerlendiren Aydın, adaylığının MHP tabanında büyük bir heyecan ve coşku yarattığını gördüğünü, zaten il kongreleri sürecinde de illerde aday çıkardıklarını, ciddi bir delege gücüne sahip olduklarını belirtti.
     Adaylığını ilan ettikten sonra ve gelinen nokta itibariyle de kongreyi kazanacak bir güce kavuştuklarını düşündüğünü ve bu sürecin de lehlerine işleyeceğini kaydeden Aydın, Gücümüzün daha da artacağını hesaplıyorum. Şunu ifade etmekte yarar var tabi parti içi yarışlar aslında hoş sempatik yarışlar değildir. Bunu da kabul ediyorum. Çünkü yarıştığımız insanlar aynı ekmeği paylaştığımız, aynı geçmişi paylaştığımız, aynı siyasal mücadeleyi verdiğimiz arkadaşlarımız. Ama biz bu süreci kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde birbirimizi üzmeden bir birimize kötü söz söylemeden geçirmenin gayreti içerisindeyiz diye konuştu.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ağabey-kardeş hukukları olduğunu, uzun yıllar birlikte siyaset yaptıklarını ifade eden Aydın, Devlet bey ile ben çok yakın çalıştım. Onun en yakınındaki insan oldum, birlikte siyaset yaptık, güzel günlerimiz oldu. Ben her zaman söylüyorum, o benim ağabeyim. Ona bir ağabey gibi bakıyorum. Kaybedersem ağabeyim kazandı derim üzülmem ama ümit ediyorum ben kazanırsam Devlet ğabeyim de Kardeşim Koray kazandı diye bakar. O da üzüntü duymaz, partinin geleceği konusunda da en ufak bir endişe içinde olmaz dedi.
     Toplantının basına kapalı kısmında delegeler ile görüşen Aydın, daha sonra Nevşehirden ayrıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Trabzon Milletvekili Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER