Trabzon TSO ve TTB, Trabzon Günlerinde

Trabzon TSO ve TTB, Trabzon Günlerinde stant açtı


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Trabzon Günleri etkinliklerinde stant açtı.
     Trabzon TSOdan yapılan yazılı açıklamada, TTB ile İstanbul ve Ankarada düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerinde ortaklaşa açılan standın büyük ilgi gördüğü belirtildi.
     Trabzonun en gözde turizm mekanlarından olan Sümela Manastırı ve Uzungöle ait poster çalışmaları ile Trabzonun 12 ayrı turizm merkezine ait fotoğrafların yer aldığı 2013 yılı takvimi ile şehri tanıtan benzeri dokümanların ziyaretçilere dağıtıldığını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Büyük ilgi gören posterler ve takvim kısa sürede tükendi. Ankarada geleneksel olarak düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerine paralel olarak bu yıl çok sayıda gurbetçimizin yaşadığı İstanbulda da düzenlenmeye başlanan Trabzon Günleri etkinliklerinde, odamız, TTB ile ortaklaşa açılan stantla temsil edildi. Feshanede Trabzon Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliklerin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Odamız, etkinliklerde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Albayrak, Özcan İlarslan ve Erkut Çelebi tarafından temsil edildi.
     Standı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Kızılcık, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon Milletvekili Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özenin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.
     Açıklamada, Trabzonu tanıtan yayınlar dağıtıldığı vurgulanarak, şöyle devam edildi:
     TTBnin 4 yıl önce uygulamaya koyduğu proje ile tüm ülke sathına yayılan Fındıklı Ekmek Projesi, İstanbulda da en büyük ilgiyi gördü. Giresun Çavuşluda imal edilerek her gün Ankara ile birlikte İstanbula da taşınan fındıklı ekmekler stantta ikram edildi. Ayrıca Trabzonun tarihi özelliklerini gösteren büyük boy fotoğraflar ile Trabzonu tanıtan kitap, broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
     Trabzon İMKB Kız Meslek Lisesi tarafından etkinliklerde keşan defilesi düzenlendi. Genelde bordo-mavi renklerden oluşan keşan ve peştamallardan üretilen elbiseler izleyenlerin takdirini ve alkışını aldı. Etkinliklerin gündüz bölümünde kültürel çalışmalar yapılırken saat 17.00dan sonra ise tanınmış yöresel sanatçıların konserleri yer aldı. Büyük izdihamlara sahne olan etkinliklere yine horon ve kolbastı damga vurdu.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon TSO ve TTB, Trabzon Günlerinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER