Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Doğu Karadeniz Bölgesinin Uluslararası Gelişiminin Sağlanması Projesi, firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadenize önemli katkılar sağlayacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesinin Uluslararası Gelişiminin Sağlanması Projesinin, firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadenize önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.
     Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinde yer alan işletmelerin, oda ve borsa üyelerinin uluslararası pazarlara açılımlarının sağlanması için hazırlanan Doğu Karadeniz Bölgesinin Uluslararası Gelişiminin Sağlanması Projesinin kabul edilerek, Trabzon TSO ile Merkezi Finans İhale Birimi arasında imzalandığını belirtti.
     Projenin uygulanmasına gelecek ay başlanacağını ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
     Proje kapsamında, Trabzon ve Ordu TSOları üyelerinin dışa açılımına destek sağlayacak çalışmalar yürütülecek. Trabzon TSOda oluşturulacak bir uzman üssü ile de tüm Doğu Karadenizdeki firmalara ihracat ve yeni pazarlar konusunda destek olmayı amaçlıyoruz. Proje firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadenize önemli katkılar sağlayacak. Sürdürülebilir hizmetler verebilecek uzmanların eğitilmesi, bilgi düzeylerinin yükseltilmesi ve bu uzmanların verecekleri hizmetlere yönelik odaların altyapılarının geliştirilmesi ve kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacaktır.
     Hacısalihoğlu, birimin ilk faaliyet olarak 15 KOBİ temsilcisini, İspanyada kendi sektörlerinde iş birliği yapabileceği firmalarla buluşturulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu faaliyetle firmaların karşılıklı işbirliği yapmalarına destek verilecek. Yapılacak olan tüm bu faaliyetlerle İspanya ve Karadeniz Bölgesi arasında güçlü bir ticari köprüsünün de temelleri atılacaktır. Proje, bölgemiz için önemli bir gelişim ortamı sağlayacak.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER