Trabzon Valisi Kızılcık, Araklıda incelemelerde bulundu

Trabzon Valisi Kızılcık, Araklıda incelemelerde bulundu


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Araklıda incelemelerde bulundu.
     Vali Kızılcık, beraberindeki Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte, ilçede hayırsever iş adamı Hamit Özdağ tarafından yaptırılan okul ve yatılı Kuran kursunda incelemelerde bulundu.
     Trabzonun birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirten Kızılcık, Geleceğin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim almasına büyük önem veriyoruz. Yavrularımızın eğitimlerini en iyi şekilde alarak, dünya gençliği ile yarışır hale gelmesini hedefliyoruz. Devletimiz tarafından eğitime ayrılan pay da bu konuya verilen önemi çok iyi şekilde göstermektedir dedi.
     Kızılcık, devlet olarak yapılan yatırımların yanında, hayırseverler tarafından da eğitim alanına yatırım yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Araklı ilçemizde hayırsever iş adamımız Hamit Özdağ tarafından yaptırılan eğitim kurumlarını inceledik. Hamit amcanın, yavrularımızın iyi bir eğitim alması için yaptığı yatırım herkese örnek olmalı. Hayırsever iş adamlarımızdan başta eğitim olmak üzere Trabzonumuza, doğdukları topraklara yatırım yapmalarını bekliyoruz.
     Özdağ, Araklıda yaptırmış olduğu işitme ve görme engelliler eğitim merkezinin Türkiyede bu dalda ilkler arasında yer aldığını ifade ederek, Bir örneğini Japonya seyahatim esnasında gördüğüm bu projeyi, doğduğum yer olan Araklıya yapmak istedim. Bu okulu bitirdim. Yavrularımızın burada eğitim aldıklarını görmek benim en büyük mutluluğum olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık, Araklıda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER