Trabzon ve Rizede sağanak

Trabzon ve Rizede sağanak -Trabzonun Beşikdüzü ilçe merkezinde sağanak dolayısıyla su baskınları meydana geldi -Rizenin Pazar ilçesinde bazı dereler taştı


TRABZON (A.A) - Trabzonun Beşikdüzü ilçesi eli Rizenin Pazar ilçesinde etkili olan sağanak sonucu su baskınları meydana geldi, bazı dereler taştı.
     Beşikdüzü Kaymakamı Alaaddin Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden itibaren aralıklarla devam eden yağışın sabah sağanağa dönüştüğünü belirterek, Sağanak nedeniyle ilçe merkezinde bazı iş yerleri ve evlerin alt katlarını su bastı dedi.
     Suyun tahliyesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldığını ifade eden Aktaş, Ancak sağanak dolayısıyla su tahliye işlemini gerçekleştirmede güçlük yaşıyoruz. İlçe genelinde henüz bize herhangi bir heyelan olayı bilgisi ulaşmadı. Bu olaya bağlı yaralımız da bulunmuyor diye konuştu.
     Bu arada, Vakfıkebir ilçesinde de yağış etkisini gösteriyor.
     Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Hilmi Sağlam, ilçe merkezinde yağışın etkili olduğunu belirterek, belediye ekiplerinin rögarları temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
     Öte yandan, Beşikdüzü ve çevresindeki bazı ilçelerde sağanak nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor.
    
     -Pazarda sağanak-
    
     Rize Valisi Nurullah Çakır, Pazar ilçesinde etkili olan sağanak sonucu Pazar-Hemşin arasında yan derelerin taşması nedeniyle yollarda ufak çaplarda hasarlar ve toprak birikintileri oluştuğunu belirtti.
     Birkaç binanın bodrum katını su bastığı bilgisinin kendisine iletildiğini ifade eden Vali Çakır, Çok şükür can kaybımız yok. DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz çalışma yürütüyorlar. Ben de incelemelerde bulunmak için olay yerine gidiyorum dedi.
     Bu arada, Pazar ilçesinde bazı yerlerde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Muhammet Taş-Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon ve Rizede sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER