Trabzonda konferans düzenlenecek

Trabzonda konferans düzenlenecek


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Kentleşme Sürecinde Yer Seçiminin Önemi konulu konferans düzenlenecek.
     Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, Kentleşme Sürecinde Yer Seçiminin Önemi konulu konferansın organize edileceğini belirtti.
     Jeolojik ve topografik yapısı gereği Trabzonun sel ve taşkınların, heyelanların ve kaya düşmelerinin sıkça yaşandığı bir bölgede olduğunu vurgulayan Peker, şunları kaydetti:
     Bölgemizin bu jeolojik gerçekliliği karşısında yaşadığımız çevrenin afetlere karşı daha korumalı ve güvenli kılınarak bu doğa olaylarının afete dönüşmemesi için kentleşme konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Trabzonda gerçekleştirilecek olan bu organizasyonun, bölgemizdeki kentsel dönüşümlerin daha sağlıklı yapılmasında önemli bir hizmet olacağı kanaatini taşımaktayım.
     Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Ulusoyun konuşmacı olarak katılacağı konferans, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde 16 Kasım Cuma günü 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda konferans düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER