Trabzonsporun Slovak oyuncusu Sapara:

Trabzonsporun Slovak oyuncusu Sapara: -Trabzonspor, büyük bir kulüp ve ben burada güzel işlere imza atacağıma inanıyorum -Futbolda olgunlaştıkça aklımın daha da berraklaştığını görüyorum. Artık daha çok aklımla oynuyorum futbol


TRABZON (A.A) - Trabzonsporun Slovak oyuncusu Marek Sapara, Trabzonspor, büyük bir kulüp ve ben burada güzel işlere imza atacağıma inanıyorum dedi.
     Bu sezon bordo-mavili takımın orta sahasında forma şansı bulan ve Beşiktaş maçında attığı gole Trabzonsporun lig tarihindeki 1967. golüne imza atan Slovak oyuncu, Trabzonspor Dergisine açıklamalarda bulundu.
     Eşi Lucia ve kızı Lara ile birlikte Trabzonda yaşayan Sapara, daha önce bulundukları Norveçe göre Türkiyede yaşamının daha olumlu olduğunu belirterek, Ayrıca Türkiyeye alışmak Norveçten çok daha kolay. Norveçte çok katı kurallar var. Türkiyede böyle değil. Bazı şeylerin burada çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim dedi.
     Sapara, kendisinin en güçlü tarafının teknik kapasitesi olduğunu kaydederek, Zayıf noktam belki kafa topları olabilir. Ama olgunlaşmak futbolda çok önemli. Geçmiş hatalardan ders çıkarmak bunun bir parçası. Bir futbolcu yaşı ilerledikçe kendini daha iyi, daha öz güven sahibi hisseder. Ben de futbolda olgunlaştıkça aklımın daha da berraklaştığını görüyorum. Artık daha çok aklımla oynuyorum futbolu diye konuştu.
    
     -Aklımı ve tekniğimi burada bir araya getiriyorum-
    
     Trabzonsporun kendisi için tam zamanı olduğunu vurgulayan Sapara, şöyle devam etti:
     Aklımı ve tekniğimi ben burada bir araya getiriyorum. Burası büyük bir kulüp ve ben burada güzel işlere imza atacağıma inanıyorum. Trabzonsporun büyüklüğünü, Fenerbahçe maçı için İstanbula geldiğimizde havalimanında bizi karşılamaya gelen taraftarları gördüğümde bir defa daha anladım. Taraftarın ilgi ve sevgisi büyüklüğün bir göstergesidir bence. Bu kadar insanın bize sevgi gösterisinde bulunması büyüleyici bir şey. Aynı zamanda maça çıkmadan önce büyük bir motivasyon kaynağı.
     Sapara, teknik direktör Şenol Güneşin adil ve eşitlikçi bir hoca olduğunu anlatarak, Onun bu özelliğini tüm futbolcularına eşit mesafede davranmasından görebilirsiniz. Biz iyi takımız, oldukça yetenekli oyuncularımız var ve taraftarımızın beklentilerini karşılayabileceğimizi düşünüyorum diye konuştu.
     Trabzonsporda golcü özelliğini henüz gösteremediğini kaydeden Sapara, Çünkü az sayıda maçta görev aldım. Ama bildiğiniz gibi Slovakya Milli Takımında 4 maçta 3 gol kaydettim ifadelerini kullandı.
     Sapara, gol sevinçlerinde elini öpmesine ilişkin olarak ise Her defasında elimdeki dövmeyi öperek eşime mesaj gönderirim. Dövmede eşim Lucianın ismi yazılı. Kızım Laraya öpücükle mesaj göndermem pek mümkün değil. Çünkü dövmesi göğsüme kazılı dedi.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporun Slovak oyuncusu Sapara: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER