Trafik güvenliği toplantısı

Trafik güvenliği toplantısı -TŞOF Başkanı Apaydın: Araç kullanırken emniyet kemerini takarsak, telefonla konuşmazsak ve kurallara uyarsak kazaların oranında büyük düşüşler olacaktır


MERSİN (A.A) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Araç kullanırken emniyet kemerini takarsak, telefonla konuşmazsak ve kurallara uyarsak kazaların oranında büyük düşüşler olacaktır dedi.
     Apaydın, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Mersin Salonunda düzenlenen toplantıda, trafiğin dünyada bir terör olarak algılandığını söyledi.
     Türkiyede sürücülerin kurallara uymadığını ifade eden Apaydın, Türkiyenin trafik kurallarına uymada Afrika ülkelerinin bile gerisinde kaldını savunarak, şunları kaydetti:
     Türkiyede 22 milyon ehliyetli vatandaş var. Yaklaşık 16-17 milyon vasıta var. Devlet olarak son zamanlarda yollara çok önem veriliyor. Geriye bir tek şoförlerin dikkatli olması ve kurallara uyması kalıyor. Özellikle bayram tatillerinde, karne tatillerinde kazalar yüzde 50 oranında artıyor. Trafik kazalarına her sene binlerce kurban veriyoruz. Binlerce ocak sönüyor. Araç kullanırken emniyet kemerini takarsak, telefonla konuşmazsak ve kurallara uyarsak kazaların oranında büyük düşüşler olacaktır. Biz şoförleri eğitmek için emniyetle birlikte eğitim düzenliyoruz. Kaza oranlarını düşürmeye çalışıyoruz. İnşallah şoför kardeşlerimiz de kurallara uyar ve kazalar azalır.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, her yıl kazalarda binlerce insanın öldüğünü veya sakat kaldığını dile getirerek, herkesi kurallara uymaya davet etti.
     Kuralların araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını ifade eden Güzeloğlu, Yollar iyi olsa da, araçlar yeni olsa da, bu yolları ve araçları insanlar kullanıyor. Yani hepsinin temelinde insan var. İnsanlar kurallara uyarak, kazaların azalmasını sağlayabilir. İçişleri Bakanlığı bu yıl emniyet kemeri ve hız konusunu ön plana çıkardı. Bunların yanına kask ve cep telefonunu da ekleyebiliriz. Biz insanlarımızın ölmesini istemiyoruz diye konuştu.
     Güzeloğlu, Mersin trafiğe çıkan araç sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir olduğuna dikkati çekerek, Bu da sürücülerin daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Benim önerim herkes emniyet kemerini taksın ve kurallara uysun dedi.
     Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, trafiğin dünyanın en büyük sorunları arasında olduğuna değinerek, şöyle devam etti:
     Bu sorunu bitiremezsek de en azından azaltmalıyız. Herkes kendi üzerine düşeni yaparsa, bu kaza oranlarında azalma olacaktır. Tabi burada araç sürücülerine çok iş düşüyor. Trafik kazalarının azalması için çalışma yapılmazsa yine binlerce insan kazalarda hayatını kaybedecek. Dünyada 50 milyon insan trafik kazaları nedeniyle sakat kaldı. Bu yüzden trafik kurallarına uyalım.Valimize bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Trafik güvenliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER