Trakyanın asırlık değirmeni direniyor

Trakyanın asırlık değirmeni direniyor -Rumlardan kalma su değirmeni üç asırdır yöre halkının buğday ve mısırını öğütüyor -Trakyanın tek değirmenini çalıştıran İsmail Değirmenci çırak bulamıyor


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Kırklarelinde Rumlardan kalma su değirmeni, yaklaşık üç asırdır yöre halkının buğday ve mısırını öğütülüyor.
     Pınarhisar ilçesinin Kaynarca beldesindeki yaşlı değirmen yaklaşık 300 yıldır yöre halkına hizmet veriyor.
     Baba mesleğini sürdüren, değirmenin sahibi ve işletmecisi İsmail Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değirmenin 300 yıl önce Rumlar tarafından döşenen kanallardan gelen suyla çalıştığını anlattı.
     Asırlık değirmenden çıkan unun daha lezzetli olduğunu söyleyen Değirmenci, mesleğini severek ve heyecan içerisinde sürdürdüğünü aktardı.
     Değirmenci, Trakyanın ayakta kalan tek su değirmeninin sahibi olduğunu belirterek, ekmek teknesinin kapanmaması için mücadele ettiğini ifade etti.
     Trakyada 60 yıl önce çok sayıda değirmen bulunduğunu kaydeden Değirmenci Diğerleri kapandı. Ben de bu işi bırakırsam Trakyada değirmen kalmayacak. Çırak bulamıyoruz. Gençler bu mesleğe ilgi göstermiyor. Saatte 100 kilo ürün öğütebiliyoruz. Ben 4 çocuğumu bu meslek ile yetiştirdim ve okuttum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Trakyanın asırlık değirmeni direniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER