Trakya Roman Dernekleri Federasyonu sesini dergiyle

Trakya Roman Dernekleri Federasyonu sesini dergiyle duyuracak


EDİRNE (A.A) - Trakya Roman Dernekleri Federasyonu tarafından ROM adında dergi çıkarılacak.
     Federasyon Genel Başkanı Fahrettin Savcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanların kültür ve sanatını tanıtmak istediklerini bildirdi.
     Dergi için uzun süredir hazırlık yaptıklarını vurgulayan Savcı, yakın zamanda yayınlanması düşünülen dergide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun romanlar hakkındaki görüşlerine de yer verileceğini belirtti.
     Savcı, şunları kaydetti:
     Türkiyede ilk defa romanların da görüş ve düşüncelerinin yer aldığı bir dergi çıkarmaya karar verdik. Uzun süreli bir çalışmanın ardından dergimiz yayına hazır hale geldi. Dergimizde, romanların kültür ve tarihi ile ilgili de geniş bilgiler yer alıyor.
     Romanların sorunlarının yetkililere aktarılmasında da dergimiz öncü bir rol alacaktır. Türkiyenin bizi doğru anlamasını ve doğru tanımasını istiyoruz. Rom, Roman dilinde insan demek. İnsana değer verdiğimizden dolayı da dergimizin adında bu ismi kullandık. Farklı etnik guruplara tanınan özel hakların da bizim sorunlarımızın çözümünde bir yarar sağlayacağı inancındayız. Kendimizi azınlık olarak değil, bu ülkenin eşit yurttaşları olarak görüyoruz. Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Trakya Roman Dernekleri Federasyonu sesini dergiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER