SEYMER, ev kadınları ve gençleri meslek

SEYMER, ev kadınları ve gençleri meslek sahibi yapıyor


ADANA (A.A) - Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER), ev kadınları ve gençleri meslek sahibi yapıyor.
     Seyhan Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 2004 yılından bu yana 11 noktada açılan meslek edindirme merkezleri, Sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi parolasıyla hizmet veriyor.
     Ev kadınları ve gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlayacak merkezlerde açılan kültür mantarı yetiştiriciliği, aşçılık, bilgisayar, muhasebe, ebru, seramik, trikotaj, halı kilim, hazır giyim ve mefruşat ve kuaförlük gibi 48 farklı branşta açılan kurslar, yoğun ilgi görüyor.
     Belediye Başkanı Azim Öztürk, aynı zamanda hobi amaçlı başvuruların da yapıldığı merkezler dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm bakanlar, üs düzey bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarından takdir ve tebrik aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     SEYMERlerde yürüttüğümüz eğitim çalışmalarında Seyhan Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere Çukurova Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Adana Barosu ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı gibi kurumlarla doğrudan iş birliği yapılmaktadır. SEYMERlerdeki kursiyerlerimiz mesleki ve hobi amaçlı eğitim kurslarının yanı sıra sosyal, psikolojik ve kültürel alanlarda panel, söyleşi ve diğer etkinliklerle sosyal yönlerini de geliştirme fırsatı bulmaktadır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bu ailenin üyesi olmak isteyenler SEYMERe başvuruda bulunabilir.
     Öztürk, meslek öğrenen SEYMER mezunlarının kaymakamlıklar aracılığıyla verilen Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 2 yıl ödemesiz, 4 yıl faizsiz geri ödemeli 15 bin liralık krediyle iş yeri açma imkanı da bulduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber SEYMER, ev kadınları ve gençleri meslek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER