TREDAŞdan Trakyaya 150 milyon liralık yatırım

TREDAŞdan Trakyaya 150 milyon liralık yatırım


EDİRNE (A.A) - Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) Genel Müdürü Yusuf Baykan, Trakya Bölgesine 2015 yılı sonuna kadar 150 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Genel Müdür Yusuf Baykan ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan, Edirnede belediye başkanları ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.
     Baykan, toplantıda yaptığı konuşmada, 4 saat kesintisiz ve kaliteli enerjiyi, nihai tüketicilere iletmenin uğraşını verdiklerini ifade ederek, 2015 yılı sonuna kadar 150 milyon liralık yatırımı, Trakya genelinde gerçekleştireceğiz. İhtiyaçlar çerçevesinde vatandaşı rahatlatmak, arızaları gidermek hem de beklenen talepleri karşılamak için yatırımları sıraya koyduk. Belediye başkanlarımızla da bu konuyu görüştük dedi.
     Belediye başkanları ile koordineli bir şekilde çalışarak hem mevzuata uyan hem de vatandaşın sıkıntılarını gideren bir çalışma içerisine gireceklerini anlatan Baykan, Sokak aydınlatmalarının ücretleri, 2015 yılının sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenecek. Şu an için sokak aydınlatmalarını belediyelerin alması söz konusu değil. Her köyün, her beldenin, her mahallenin kendine özgü sorunları var. Onları bundan sonra detaya inip projelendirip, mevzuata uygun hale getireceğiz şeklinde konuştu.
     TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan da belediye başkanları ile sokak lambaları ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.
     Erdoğan, Hazine, mevzuata uygun olmayan sokak aydınlatmaların parasını ödemek istemiyor. O nedenle bu şekildeki sokak aydınlatmalarının kesilmesini istedi. Hazine bu konuda gerekli denetimleri başlattı. Bununla ilgili bizim ve belediyelerinde çalışmaları başladı. İnşallah vatandaşları daha mutlu edecek haber vereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber TREDAŞdan Trakyaya 150 milyon liralık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER