TSK Disiplin Kanunu Tasarısının kabul edilmesi

TSK Disiplin Kanunu Tasarısının kabul edilmesi -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: -Disko cezasının kaldırılması çok önemli çünkü askerlikte insan hakkı ihlallerin bir kısmı buralarda yapılıyordu


SAKARYA (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün Üstün, TSK Disiplin Kanunu Tasarısının kabulüne ilişkin, Disko cezasının kaldırılması çok önemli çünkü askerlikte insan hakkı ihlallerin bir kısmı buralarda yapılıyordu dedi.
     Üstün, AA muhabirine yapığı açıklamada, oda hapsinin kaldırılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.
     Asker hakları meselesini yaklaşık 1,5 yıldır gündeme getirdiklerini belirten Üstün, O dönemde durum bugüne göre daha kötüydü belki ama çalışmalar neticesinde mesafe aldığımızı görüyoruz. Oda cezası, askerlikteki ihlallerde en fazla söz konusu olan şeydi ve yeni düzenlemeyle bu konuda birtakım değişiklikler yapıldı diye konuştu.
     Üstün, oda hapsinin insan hakları ihlali açısından önemli bir ceza olduğuna işaret ederek, Disko cezasının kaldırılması çok önemli çünkü askerlikte insan hakkı ihlallerin bir kısma buralarda yapılıyordu. Oda hapsinin uygulanması sırasında ihlaller çıkıyordu. Dolayısıyla çok önemli bir gelişme. Bu düzenleme komisyon olarak tüm yorgunluğumuzu aldı. Desteği olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Artık Türkiye hangi kurum olursa olsun insan hakkı ihlallerini kaldırma çabası içinde diyen Üstün, şunları kaydetti:
     Türkiye adına çok önemli bir gelişme bu. Kanunda önemli bir değişiklik daha yapıldı. Daha önce hizmet yerini terk etme, oda hapsi ve aylıktan kesme cezalarına karşı Yüksek Askeri Mahkemeye iptal davası açılamıyordu. Yeni düzenlemeyle bunun da önü açıldı.
     Artık itiraz eden askerler üst mahkemeye başvurabilir. Bu da hukuk devleti olmak adına önemli bir düzenleme.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TSK Disiplin Kanunu Tasarısının kabul edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER