TSK Mehmetçik Vakfından kültür gezisi

TSK Mehmetçik Vakfından kültür gezisi -Gezi kapsamında 99 şehit ve gazi çocuğu Afyonkarahisarı gezdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - TSK Mehmetçik Vakfının düzenlediği kültür gezileri kapsamında 99 şehit ve gazi çocuğu Afyonkarahisardaki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
     TSK Mehmetçik Vakfı Basın ve Tanıtım Uzmanı Medine Sarıoğlu, Zafer Müzesi gezisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 4. düzenlenen gezinin bu güzergahta ilk kez yapıldığını söyledi.
     Vakıf olarak Türkiye genelindeki şehit ve gazi çocuklarını kaynaştırmak için bir takım organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Sarıoğlu, şöyle konuştu:
     1-11 Temmuzda olacak kültür gezimizin güzergahını Ankara, Polatlı, Afyonkarahisar, Denizli ve İzmir olarak belirledik. Bir yıl önceki gezimizi Milli Mücadelenin başladığı Amasya, Samsun, Sivas ve Erzurumda yapmıştık. Bu yıl da rotamızı belirlerken Kurtuluş Savaşının zaferle taşlandığı bölgeye yapmaya karar verdik. Büyük Taarruz ve Sakarya Savaşlarının gerçekleştiği toprakları gezmek istedik. Aynı zamanda tarih duygusunu yerinde göstererek yaşamalarını sağlamak ve yurt sevgisini doğal güzellikleri görmelerini sağlamak istedik. Gezimizin bir başka amacı da farklı şehirlerde yaşayan çocuklarımızı kaynaştırıp bir Mehmetçik ailesi duygusunu yaşatmak istedik. Gezimiz sadece tarihi yerleri kapsamıyor. İzmir ayağıyla turistik amacıda taşıyor.
     Sarıoğlu, Afyonkarahisar gezisine Şuhutta Atatürk Evinden başladıklarını sırasıyla, Kocatepe, Arkeoloji Müzesi, Zafer Müzesini gezdiklerini buradan da Dumlupınara geçeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TSK Mehmetçik Vakfından kültür gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER