Tsunami söylentisi vatandaşları sokağa döktü

Tsunami söylentisi vatandaşları sokağa döktü -Fethiyede deniz suyu 50 metre çekildi, tsunami olacak söylentisi nedeniyle vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi


MUĞLA (A.A) - Fethiyede deniz suyu 50 metre çekildi, tsunami olacak söylentisi nedeniyle vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.
     Fethiyenin Kumluova ve Karadere beldelerinde vatandaşlar arasında denizde meydana gelen gelgit olayının tsunamiye dönüşeceği söylentisi yayılınca birçok kişi evlerinden çıkarak yüksek kesimlere gitti. Bazı vatandaşlar da geceyi araçlarında geçirdi. Vatandaşlar ancak sabah saatlerinde evlerine geri döndü.
     Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde vatandaşlar arasında denizde 50 metre çekilme olduğu ve tsunami olacağı şeklinde haberler yayıldığını söyledi.
     Vatandaşların söylenti üzerine boş yere evlerini boşalttığını ifade eden Otgöz, Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız deprem, insanlarda ister istemez korku yaşatıyor. Vatandaşlarımızdan söylentiler nedeniyle panik yapmamalarını istiyorum. Denizde meydana gelen çekilme de normal, yılın değişik zamanlarında olabiliyor dedi.
     Kumluova Belediye Başkan Vekili Yılmaz Evcil ise tsunami olacağına inanan insanların panik halinde yüksek kesimlere çıktığını ve geceyi burada geçirdiklerini ifade ederek, sabah olduğunda denizdeki çekilmenin 50 metre olmadığını öğrenen insanların evlerine döndüklerini söyledi.
    
     -Her yıl defalarca çekilme oluyor-
    
     Karadere beldesinde Özlen Plajındaki bir turizm işletmesinde görevli Durmuş Büyükağaç, uzun yıllardır bölgede yaşadığını belirterek, denizde zaman zaman 1 ile 2 metre arasında çekilme olabildiğini dile getirdi.
     Büyükağaç, havanın rüzgarlı olmadığı günlerde dalga oluşmadığı için su seviyesinin normalden az göründüğünü anlatarak, Deniz çekilmesi normal bir durum. İnsanlar boş yere panik yapıyorlar. Bu olaylar bizim gibi turizme hizmet veren işletmelere de zarar veriyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tsunami söylentisi vatandaşları sokağa döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER