TTBden Yenilik AB Standartlarını Getirecek projesi

TTBden Yenilik AB Standartlarını Getirecek projesi


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Borsasının (TTB) üyelerini AB standartlarına getirmek için hazırladığı Yenilik AB Standartlarını Getirecek adlı projenin başladığı bildirdi.
     TTBden yapılan yazılı açıklamada, İspanya Caceres Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği çerçevesinde başlatılan projenin ilk görüşmesinin İspanyada gerçekleştirildiği belirtildi.
     TTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şengül başkanlığındaki 5 kişilik heyetin, AB üyesi ülkelerin çevre, enerji, gıda güvenliği ve teknoloji alanlarındaki uygulamalarını yerinde görmek ve bunları borsanın üyelerine anlatmak üzere İspanyada 4 günlük inceleme ve görüşmelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yönetim Kurulu Üyesi Hami Kuloğlu, Genel Sekreter Şükrü Erüz, Akreditasyon Sorumlusu ve Kalite Yönetim Temsilcisi Özlem Arslantürk ile Proje Koordinatör Yardımcısı Selda Muhcunun yer aldığı heyet, İspanyada öncelikli olarak bazı işletmeleri ziyaret ederek yöneticilerinden bilgiler aldı. Heyet, kiraz işleme tesisi, zeytinyağı ve biber fabrikalarının üretim tesisleri ile Caceres Ticaret ve Sanayi Odası ofislerini, proje iştirakçisi olan Extremadura Üniversitesini, bölgedeki araştırma merkezi ve bölge otoritelerinin yenilik transferleri konusunda bölgedeki paydaşlar ile işbirliklerini inceledi. Bu yıl sonunda tamamlanacak proje kapsamında borsaya üye işletmeler yenilik transferi konusunda AB normları çerçevesinde analiz edilerek çevre, gıda güvenliği, teknoloji ve enerji alanlarında 4 üye işletmede yenilik transferi başlatılacak. Bu proje ile sadece ABnin uyguladığı yenilikçi yöntemlerin transferi değil Türkiyede uygulanan yöntemlerin geliştirilmesi de sağlanacak.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber TTBden Yenilik AB Standartlarını Getirecek projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER