TÜBİTAKın Alakır Çayı Vadisi Doğa ve

TÜBİTAKın Alakır Çayı Vadisi Doğa ve Bilim kampı sona erdi


ANTALYA (A.A) - TÜBİTAK tarafından desteklenen Alakır Çayı Vadisi Doğa ve Bilim Kampı sona erdi.
     TÜBİTAKın desteği ile hazırlanan ve 10 gün süren Alakır çayı Vadisi Doğa Ve Bilim Kampına katılan akademisyen, eğitimci ve doğa severler, bu süre içinde Alakır Çayı Vadisinin ekoturizm potansiyelini, peyzaj değerleri, flora ve faunasını, jeolojik ve jeomorfolojik değerleri inceleyerek, Alakır Vadisi Çayı hakkında bilgi sahibi oldu.
     Proje sorumlusu Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ulusoy, kamp sonunda yaptığı değerlendirmede, Alakır Vadisi Çayı hakkında birçok alanda incelemeler yaptıklarını, eğitim süresince katılanların Alakır Vadisi Çayının mevcut eko istemi ve biyolojik çeşitliliğini, doğal işleyişi içerisinde düşünsel ve fiziksel olarak algılamalarını sağladıklarını söyledi.
     Alakır Vadisi Çayının birçok açıdan keşfedilmeyi bekleyen bir yer olduğunu, deniz turizminin ön plana çıktığı Antalya ve çevresinde kültür turizmi başta olmak üzere, sağlık turizmi ve tarım turizminin gerçekleştirilebileceği yerler de bulunduğu görme fırsatı bulduklarını dile getiren Ulusoy, ayrıca bölgenin tarihi açıdan da çok zengin bir bölge olduğunu ifade etti.
     Doğa ve bilim kamplarının son yıllarda insanlarda büyük farkındalık oluşturduğunu kaydeden Ulusoy, vatandaşların yaparak, yaşayarak ve gözlemleyerek elde ettikleri bilgi ve tecrübeleri çevrelerindekilerle paylaşması sonucu toplumsal farkındalığın giderek arttığını, bundan dolayı da projede kendilerine destek veren TÜBİTAKa teşekkür ettiklerini belirtti.
     Ulusoy, Alakır Çayı Vadisi Doğa ve Bilim Kampı katılımcılarına sertifika verdiklerini, ayrıca projeyle ilgili değerlendirme hazırlayarak TÜBİTAKa sunacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TÜBİTAKın Alakır Çayı Vadisi Doğa ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER