TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın: -Çalışan kadın sayısının artması için, devlet ve özel sektör işbirliği ile strateji oluşturulması gerekiyor


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, çalışan kadın sayısının artması için, devlet ve özel sektör işbirliğiyle strateji oluşturulması gerektiğini bildirdi.
     Barış Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Anadolu kadınının ülkesi ve milleti için en fazla emek veren kadın olduğunu belirterek, büyük önder Atatürkün Dünyada hiç bir milletin kadını (ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim) diyemez sözünü anımsattı.
     Türkiyede erkeklerin işgücüne katılımı yüzde 70 iken, bu oranın kadınlarda yüzde 30 seviyesine kadar indiğini kaydeden Aydın, bu orantısızlığın Türkiyenin kalkınmasına olumsuz etki ettiğini ifade etti. Aydın, Çok, çok daha fazla kadın işgücüne katılmalı. Kadının işgücüne katılması ve girişimci olması için kapsamlı politikalar oluşturulmalı. Kadın girişimcilerin artması demek Türkiye ekonomisinin daha yüksek seviyelere çıkması anlamına geliyor dedi.
     Türkiyede kadınların işgücü piyasasına katılma oranının gün geçtikçe yavaş da olsa arttığını, ancak bu ilerleme hızının yeterli olmadığını ifad eden Aydın, Özel sektör ve devlet işbirliğiyle kadın girişimcilerin geliştirilmesine yönelik strateji oluşturmanın önemini kaydetti.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER