TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner:

TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner: Dernek olarak Mersinin 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı sürecine katkıda bulunacağız


ADANA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, dernek olarak Mersinin 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı sürecine katkıda bulunacaklarını bildirdi.
     Öner, yazılı açıklamasında, Mersinin 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Planın, Adana ve Mersini kapsayacak şekilde hazırlanmasının Çukurova açısından önemli olduğunu belirten Öner, şunları kaydetti:
     Bu plan, stratejik bir plandır. Bu plan sayesinde bölgemizin neresinde hangi tür çalışmaların yapılacağı belirlenecek. Sanayiden tarıma, hizmetler sektöründen turizme kadar şehrimizi yakından ilgilendiren tüm konularda radikal kararlar alınacak ve bu da geleceğimizi doğrudan etkileyecektir. Dolayısıyla plan hazırlanırken toplumun tüm kesimlerinin görüşünün alınacak olması çok önemli. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlunun bu yöndeki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Aynı hassasiyeti diğer tüm ilgililerin göstereceğine inanıyor, planın başından itibaren son derece özenle hazırlanmasının hayati önem taşıdığını belirtmek istiyoruz. Dernek olarak Mersinin 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı sürecine katkıda bulunacağız.
     Planın nasıl yapılacağı, içeriği ve beklentilere cevap verip vermeyeceği gibi konuların üzerinde durulması halinde daha başarılı bir çalışmanın ortaya çıkabileceğini bildiren Öner, Daha önceki çevre planıyla ilgili yargı süreci vardı. Bu sefer yıllarca mahkeme kararlarını bekleyen bir kent konumunda olmak istemiyoruz. Mersin ve Adananın gerçekliğine uygun, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının görüşlerinin alındığı bir plan hazırlanırsa hem bölgemiz, hem de kentimiz için en önemli adımlardan biri atılmış olur ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER