TUKDES Çözüm Merkezi Başkanı Çağatay:

TUKDES Çözüm Merkezi Başkanı Çağatay: Kamu otoritesi tüketicileri tek taraflı fiyat dayatmalarına karşı korumalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Çözüm Merkezi Başkanı Osman Çağatay, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclisinin haziran toplantısında ekmeğe ve Ramazan pidesine yapılan zamma ilişkin, Kamu otoritesi tüketicileri tek taraflı fiyat dayatmalarına karşı korumalıdır dedi.
     Çağatay, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre üretici fiyat indeksi mayıs 2012 döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,01 artış gerçekleştirdiğini hatırlattı.
     ETO Meclisinin haziran toplantısında, 250 gram ekmeğin fiyatının ilçelerde 60 kuruştan 65 kuruşa çıkarıldığını ifade eden Çağatay, şöyle konuştu:
     Geçen yıl fiyatı 1 lira olan 300 gram Ramazan pidesi, bu yıl 1 lira 20 kuruştan, 400 gramlık pidesinin de 1 lira 50 kuruştan satılması oy birliğiyle kabul edildi. Ekmek ve pide zammı konusunda, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz, itirazını yapmalıdır. Sayın Valimiz 5174 sayılı yasaya dayanarak çıkarılan tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkındaki yönetmelikteki yetkileri kullanmalıdır. Konuyla ilgili olarak her iki makama bugün yazılı başvuru yapacağız. Pideye yapılan yüzde 20 Ramazan zammını tüketiciler yakından takip etmektedir. Kamu otoritesi tüketicileri tek taraflı fiyat dayatmalarına karşı korumalıdır.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TUKDES Çözüm Merkezi Başkanı Çağatay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER