TÜKODER Şube Başkanı Özalp:

TÜKODER Şube Başkanı Özalp: Satıcılar, tüketiciye sattıkları ürünlerde kullanılan kapların darasını mutlaka almalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, satıcıların tüketiciye sattıkları ürünlerde kullandıkları kapların darasını mutlaka alması gerektiğini söyledi.
     Özalp, düzenlediği basın toplantsında, tüketicilerin az alıp taze tüketmek istediği bazı ürünlerin ambalajlanarak satışa sunulduğunu söyledi.
     Ürünlerin konulduğu kabın darasının alınmaması halinde tüketicilerin bazı alışverişlerde 10 ile 200 gram arasında eksik ürün aldığını ifade eden Özalp, şöyle konuştu:
     Satıcılar tüketiciye sattıkları ürünlerde kullanılan kapların darasını mutlaka almalıdır. Örneğin, 100 gram bir ürün alındığında darası alınmayan kabın ağırlığını 22 gram sayarsak tüketiciler 100 gram yerine 78 gram ürün alıyor. Sözümüz darasını alarak satış yapan esnafa değildir. İlgili kurumları, bu konudaki yasadaki kanunları uygulamaya davet ediyoruz. Tüketicilerimizin de bu konuda yapacakları en önemli görevleri ise darasını almadan kendisine ürün satan satıcılardan alışveriş yapmasınlar.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜKODER Şube Başkanı Özalp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER