4 Aralık Dünya Madenciler Günü

4 Aralık Dünya Madenciler Günü -Zonguldakta tören düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Zonguldak Valiliği önündeki törende, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan kaymakçı ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, saygı duruşunda bulundu, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Oda Başkanı Erdoğan Kaymakçı, burada yaptığı açıklamada, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününün hem dünyada, hemde Türkiyede etkinliklerle kutlandığını söyledi.
     Madenciler Günü dolayısıyla madencilik sektörünün sorunlarına dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Kaymakçı, Tüm madencilerimizin bugünün kutluyorum. Madenlerde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum. Hayatta olan madencilere de bundan sonraki yaşamlarında kazasız belasız bir iş yaşamı diliyorum. Önümüzdeki dönemlerde sektörün sorunları için olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz dedi.
     GMİS Genel Başkanı Alabaş da, madencilik mesleğinin dünyanın en zor mesleği olduğunu belirterek, Madencilik mesleği dünyada ve ülkemizde emek yoğun ilişkisi üzerine yapıldığı için zordur. Onun için ben bütün madenci kardeşlerimizin Dünya Madenciler Gününü kutluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER