Tüm Bel

Tüm Bel-Sen, zabıtaya yapılan saldırıyı kınadı


GAZİANTEP (A.A) - Tüm Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, kentte zabıta ekiplerine yapılan saldırıyı kınadı.
     Hançerkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Umut Uzay Çatılı Pazaryerinde zabıta memurlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.
     Zabıta ekiplerine, geçmiş olsun dileğinde bulunan Hançerkıran, Kamu düzeninin sağlanması için görevini yerine getirdiği sırada, zabıta memurlarımıza yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Zabıta çalışanlarının görevleri sırasında sıkça saldırıya maruz kaldıklarını anımsatan Hançerkıran, şunları kaydetti:
     Belediyelerin gerçek emekçileri olan zabıtalar, kendilerine verilen görev gereği sokaktaki dilencilere veya seyyar satıcılara müdahale etmek zorunda kaldığında maalesef kötü kimseler olarak adlandırılmaktadır. Ne işsizliğin ne dilencilerin ne de seyyar satıcıların sokaklara çıkmasının sorumlusu zabıta değildir. Zabıtaların yaşadıkları sorunlar hem belediye yönetimleri hem de merkezi hükümet tarafından görmezlikten gelinerek yıllardan beri birikmiş ve kangrenleşmiştir. Yaşanan son talihsiz olay da bunları göstermektedir.
     Saldırının son olmasını dileyen Hançerkıran, sorumluların yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER