Tuncelide sigara denetimi yapan ekiplere tablet

Tuncelide sigara denetimi yapan ekiplere tablet PC dağıtıldı


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı sigara denetimi yapan ekiplere tablet PC dağıtıldı.
     Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli Valiliğince görevlendirilen ekiplerin, kamu kurum ve kuruluşlarını 24 saat denetlediğini söyledi.
     Denetimlerin daha hızlı yapılabilmesi için görevlilere 8 adet tablet PC verildiğini ifade eden Yılmaz, tabletlerde bulunan GPRS sayesinde ekiplerin nerede olduklarını ve yaptıkları çalışmaları anında görebildiklerini belirtti.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumun tüm kesimlerini, özellikle de gelecek nesilleri, sigara ve tütün ürünlerinin zararlı etkilerinden korumayı, insanları pasif içiciliğin zararlarına karşı bilinçlendirmeyi ve aynı zamanda tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını en aza indirgemeyi amaçlamaktayız. Tabletler, sigara denetimlerinde kullanılmak üzere ekiplerimize verildi. Bu sayede sözlü veya 184 nolu Sağlık Bakanlığı ihbar hattına ihbar edilen işletmeyle ilgili bilgi en yakın ekibin bilgisayarına ikaz olarak düşmekte, ekiplerin söz konusu yere intikal ederek tespit sonucu gerekiyorsa cezai işlem uygulamasını kolaylaştırmaktadır.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide sigara denetimi yapan ekiplere tablet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER