Tuncelide Siyaset Akademisi eğitimleri başlayacak

Tuncelide Siyaset Akademisi eğitimleri başlayacak


TUNCELİ (A.A) - AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen ve Tunceli İl Başkanlığı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi eğitimleri 9 Martta başlayacak.
     AK Parti Tunceli Merkez İlçe Başkanı ve aynı zamanda Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Düzgün Akyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde uygulanan Siyaset Akademisi eğitimlerinin Tuncelide ilk defa düzenleneceğini söyledi.
     Eğitimin konusunun yerel yönetimler olduğunu anlatan Akyıldız, Yerel yönetimler demokrasinin beşiği sayılır. Küreselleşen dünyada son 20 yılda yerel yönetimlerin etkisi daha da çok artmıştır. Yerel yönetimlerin içinde barındırdığı idari özerklik, siyasi özerklik ve diğer yönetim sistemleri halk nezdinde anlam karmaşalarına yol açmıştır. Özerk yapılar iyi anlaşılmalı ve önemi iyice kavranmalıdır diye konuştu.
     Akyıldız, eğitimlerin, 9 Mart - 28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu daha çok siyasal bütünleştirici bir sertifika programıdır. Memurlar da dahil olmak üzere isteyen herkes bu programa katılabilir. Seminerlerde genel siyaset anlatılacak. Ancak bu tarafsız bir şekilde yapılacak. Hiçbir parti ve siyasi düşünce propagandası yapılmayacak. Siyaset, objektif bir şekilde anlatılacak. Eğitimler 8 hafta sürecek. Cumartesi ve Pazar günleri 13.00 ile 17.00 saatleri arasında toplam 16 gün boyunca eğitimler verilecek. Bu süre sonunda katılımcılar sınava tabi tutulacak. İl birincisi Başbakanımızın elinden siyaset akademisi plaketi alacak. İl birincilerine ayrı bir sınav yapılarak, ülke birincisi seçilecek. Türkiye birincisi seçilen kişi Başbakanla yurt dışı gezilerine çıkacak. İkinci ve üçüncü seçilen kişiler ise Bakanlarla yurt dışı gezilerine çıkma şansı elde etmiş olacak.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide Siyaset Akademisi eğitimleri başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER