Vergi Haftası etkinlikleri

Vergi Haftası etkinlikleri -DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal: Son çıkan 5084 sayılı teşvik yasası ile bölgeye çok daha fazla yatırım yapılacağını umuyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı birim müdürleri, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Burç Baysalı ziyaret etti.
     Aralarında Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup Müdürü Davut Karagözün de bulunduğu heyet, Baysalı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
     Diyarbakırda sanayi başta olmak üzere, tüm sektörlerde önemli gelişmelerin yaşandığını ve ön yargıların her geçen azaldığını belirten Karagöz, kentte turizm alanında da hareketliliğin başladığını söyledi.
     Kamu çalışanları olarak Diyarbakırda daha kaliteli hizmet üretmek, mükelleflerinin de görüş ve önerilerini alarak, yaşanan aksaklıkları karşılıklı işbirliğiyle aşmaya çalıştıklarını ifade eden Karagöz, şunları söyledi:
     Özellikle vergi dairelerinde yaşanan yanlış anlaşılmalar, bilgi eksikliklerinden kaynaklı bürokratik sıkıntıların asgariye indirilmesi konusunda çalışmaları yürütmekteyiz. Başta yeminli mali müşavirler olmak üzere, tüm vergi mükelleflerinin detaylı bilgi sahibi olmaları, yasaların kendilerine tanıdığı haklardan azami faydalanmaları konusunda teknolojiden de faydalanarak, sürekli yenilikler yaparak bürokrasiyi asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Bizler bu çalışmaları yaparken, mutlaka mükelleflerimizin de sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyerek yol almaya çalışıyoruz. Bunun için de devamlı işletmeleri gezip sorunları yerinde tespit etmeye, mükelleflerimizin ne gibi sorunlar yaşadıklarını anlamaya çalışıyoruz.
     DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakırın son yıllarda oldukça önemli aşamalar katettiğini, sanayi, ticaret ve turizm sektöründe büyük gelişmeler gösterdiğini vurguladı.
     Huzur ve güven ortamının tesisi ile gelişmelerin daha da artacağını belirten Baysal, şunları kaydetti:
     Bizler, başta Diyarbakır Surlarının tanıtımı olmak üzere, bu kentteki tüm değerlerimizi dünya kamuoyuna tanıtmak için çalışıyoruz. Bunları yaparken elbette ki kamunun da desteğine ihtiyaç duymaktayız. Son çıkan 5084 sayılı teşvik yasası ile bölgeye çok daha fazla yatırım yapılacağını umuyoruz. Yatırımcılar bu kente geldiklerinde öncelikle kamudan alabileceği destekleri değerlendirir, yasaların kendilerine tanıdığı maddi ve manevi katkıları dikkate alır. Dolayısıyla, başta vergi dairelerimiz olmak üzere tüm kesimlerin yatırımcıları teşvik edecek, bürokrasiyi asgariye indirecek çalışmalarla yatırımcının yanında olduklarını yatırımcılara hissettirmeleri gerekir.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER