Tuncelideki KCK davasında karar

Tuncelideki KCK davasında karar -Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nurcan K. ile BDP üyelerinin de bulunduğu 7 sanığa 7 yıl 11 ay ile 12 yıl arasında hapis ceza


MALATYA (A.A) - Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCK üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nurcan K. ile BDP üyelerinin de bulunduğu 7 sanığa 7 yıl 11 ay ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi.
     Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Kamer Y, Zeki Y, Nurcan K, Zülfi Y, Zarife T, Ayhan Ç. ve Necla K. avukatlarıyla hazır bulundu.
     Sanıkların esasa ilişkin savunmalarını alan mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Zeki Yye 12 yıl, Nurcan K, Zarife T ve Ayhan Çye 10ar yıl, Zülfi Yye 9 yıl 2 ay, Ali Kamer Yye 8 yıl 4 ay ve Necla Kya 7 yıl 11 ay hapis cezası verdi.
     Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talimatıyla Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 Aralık 2012de düzenlenen operasyonda, aralarında Tunceli Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınmış, Malatyada nöbetçi mahkemeye sevk edilen 13 kişi tutuklanmış, bunlardan 6sı daha önce tahliye edilmişti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tuncelideki KCK davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER