Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -Milli Eğitim Müdürü Polattaş: Başarı kolektif çalışmayla sağlanır


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Başarı kolektif çalışmayla sağlanır dedi.
     Polattaş, Mazgirt ilçesinde ve Akpazar beldesinde bulunan okul ve pansiyonlarda incelemelerde bulundu. Okul pansiyonlarının yemekhane ve kilerlerini inceleyen Polattaş, gıdaların son kullanım tarihlerini de kontrol etti.
     Öğrencilerle sohbet eden Polattaş, öğrencilere hedef belirlemelerini tavsiye etti. Hedefi olan kişilerin başarıya ulaşmalarının daha kolay olacağını belirten Polattaş, öğrencilerden hedef belirleyerek çalışmalarını istedi.
     İncelemelerinin ardından ilçede ve beldede görev yapan idarecilerle bir araya gelen Polattaş, Buraya sizlerin sıkıntılarını ve önerilerini almak üzere gelmiş bulunmaktayız. Ancak taşın altına hep birlikte elimizi koyarak var olan sıkıntıları çözeriz. Eğitim sadece akademik bir başarı olarak sağlanamaz. Kendi yeteneklerimizi ortaya koymadan akademik başarıyı yakalamamız mümkün değil. Başarı bireysel değil, kolektif çalışmayla ortaya konulur. Bu ilin çocukları için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağım diye konuştu.
     Polattaşa, incelemeleri sırasında Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da eşlik etti.
    
     -Pertek Kaymakamlığından dolandırıcılık uyarısı-
    
     Pertek Kaymakamlığı, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Son günlerde ilçemizde yaşayan bazı vatandaşlarımız cep telefonlarından aranarak dolandırılmıştır. Bu şahıslar, kendilerini polis, savcı, kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşlarımızı tehdit etmekte, suç atfetmekte ve tutuklatacaklarını söyleyerek mesajla gönderdikleri veya söyledikleri hesap numaralarına yüklü para yatırılmasını istemektedirler denildi.
     Vatandaşlardan, bu tür telefonlara veya tehditlere kesinlikle itibar etmemelerinin istendiği açıklamada, şu uyarılara yer verildi:
     Şüpheli şahıslara asla para, kontör aktarılmamalıdır. Kişilerle ilgili idari ve adli işlemler asla bu şekilde yürütülmemekte, hukuka uygun ve kişilerin mağduriyetine yol açmadan gerçekleştirilmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri, asla bu türden kişilere itibar etmemeleri, şüpheli kişiler tarafından telefonla veya başka yolla rahatsız edildikleri takdirde İlçe Emniyet Müdürlüğüne veya İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Emniyet birimlerimiz, bu dolandırıcıların tespit edilmesi ve yakalanmasıyla ilgili çok titiz ve başarılı bir çalışma yürütmektedir.
    
     -Vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı-
    
     Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, soba, şofben ve benzeri aletlerin bağlı bulunduğu bacalardan sızan karbonmonoksit gazına bağlı zehirlenmelerin artış gösterdiği belirtildi.
     Karbonmonoksit gazının renksiz, tatsız ve kokusuz olması nedeniyle vücuda solunum yoluyla girerek doğrudan kana karıştığı ve oksijen alımını engelleyerek zehirlenmelere hatta ölümlere neden olduğu ifade edilen açıklamada, soba ve şofbenlerin kullanımına ilişkin uzmanlarca yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiği kaydedildi.
     Açıklamada, Karbonmonoksit gazından kaynaklı zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmadığı takdirde, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir denildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER