Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -Tunceli Devlet Hastanesinde prostat tedavisinde Plazma Kinetik yöntemi uygulanmaya başlandı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Devlet Hastanesinde prostat tedavisinde Plazma Kinetik yönteminin uygulanmaya başlandığı bildirildi.
     Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersan Arda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klinikte Op. Dr. Yunus Doğan ile birlikte tedaviyi bugüne kadar yaklaşık 15 hastaya uyguladıklarını, herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.
     Bu tedavi yönteminde idrar kanalından girilerek prostatın, ağrısız parça parça alındığını anlatan Arda, şunları söyledi:
     Üroloji Kliniğinin hizmet vermediğini zanneden birçok kişi, tedavi için Elazığa gidiyor. En çok bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. Vatandaşlar burada Üroloji Kliniği olmadığını düşünüyorlar. Oysa ki şu anda hastanemizde her branşta en az bir uzmanımız var. Bence bu imkanlar değerlendirilmeli.
     Bu arada, yöntemin hastanede uygulandığı asılan pankartla duyuruldu. Pankartta, Hastanemiz Üroloji Kliniğinde Plazma Kinetik (Kanamasız) Prostat Tedavisi uygulanmaya başlanmıştır denildi.
    
     -Tuncelide kültür mantarı yetiştiriciliği-
    
     Tuncelide kültür mantarı yetiştiriciliğini öngören Şapkalar Kadınlarımızın Umut Dünyası Projesinin ilk aşaması olan teorik eğitimlerin tamamlandığı bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında 20 kadın kursiyere kültür mantarı üretimine yönelik verilen teorik eğitimin tamamlandığı belirtildi.
     Kursiyerlere projenin devamında hazırlanan modern üretim alanında 3 ay uygulamalı yetiştiricilik eğitimi verileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kısıtlı istihdam alanına sahip ilimizde ve özellikle kadınlara yönelik gerçekleştirilen bu projeyle sertifikalı kültür mantarı üreticileri yetiştireceğiz. Yapılan bu eğitim projesinin çok faydalı ve isabetli olacağına inanıyoruz. Bu tür tarımsal faaliyetlerle özellikle kadınlarımıza yönelik iş olanaklarının çoğalmasını ve şehrimizin yararına yeni istihdam alanları sağlanmasını amaçlamaktayız.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER