Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -Yol-İş Sendikası üyesi bir grup, basın açıklaması yaptı


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide Yol-İş Sendikası üyesi bir grup, Karayollarında taşeron işçi çalıştırılmasına tepki gösterdi.
     Karayolları Tunceli 86. Şube Şefliği önünde toplanan sendika üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Yol-İş Temsilcisi Bedri Kırmızıtoprak, Bugün yaşanan sorunların başladığı yer, Karayollarında taşeronluk hastalığıdır. Taşeronluğun, çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına gittiği tespit edildiğinde Yol-İş müdahale etti. Karayollarına taşeronluk girmesin dedik ifadelerini kullandı.
     Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
    
     -Abdalan Regületörleri ve HES Projesine ÇED raporu-
    
     Bingölün Yedisu ilçesi ile Tuncelinin Pülümür ilçesi sınırında Şampaşa Deresi ve Kabayel Çayı üzerinde yapılması planlanan Abdalan Regületörleri ve HES Projesine, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun verildiği bildirildi.
     Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bingölün Yedisu ilçesi ile Tuncelinin Pülümür ilçesi sınırında Şampaşa Deresi ve Kabayel Çayı üzerinde Yedisu Enerji Elk. Ür. Ltd. Şti. tarafından tesis edilip işletilmesi planlanan Abdalan Regületörleri ve HES Projesi (15,9 MWe/16,56 MWm) ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, söz konusu projeye ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı verilmiştir.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER